Schoten gelost na vluchtpoging in Almelo

Almelo – De politie is op de avond van woensdag 26 december een zoekactie gestart ten oosten van Almelo naar aanleiding van het eindigen een achtervolging. Een verdachte man probeerde een verkeerscontrole te ontwijken en sloeg op de vlucht nadat hij een politiemotor, waarschijnlijk met opzet, total loss had gereden. De motoragent kon zichzelf op tijd in veiligheid brengen. Agenten hebben meerdere schoten gelost, het is niet bekend of dit gerichte schoten zijn geweest. Bij de politie is in ieder geval niemand gewond geraakt. De zilverkleurige auto die achtervolgd werd is tot stilstand gekomen in een bos aan de Gravenallee ten oosten van Almelo, de verdachte is daarbij weg gerend. De politie heeft het bos hermetisch afgesloten en heeft onder meer de hulp ingeroepen van de ARGUS drone van de brandweer Twente.

Ook in Zenderen is een schotenwisseling geweest en is de Albergerweg gedeeltelijk afgesloten en aangemerkt als plaats delict voor verder onderzoek.

De politie roept mensen die een verdacht persoon hebben zien lopen in de omgeving op zo snel mogelijk 112 te bellen. Het signalement van de verdachte is een man van 1,85/1,90 meter lang met lang haar en een ring in zijn lip. Toen hij het laatst werd gezien was hij in het grijs gekleed, waaronder een grijs jack, en droeg hij een pet.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑