Brandgevaarlijke situatie bij hennepkwekerij in Westerhaar-Vriezenveensewijk

Westerhaar-Vriezenveensewijk – Naar aanleiding van een onderzoek werd op woensdag 4 november een inwerking zijnde hennepkwekerij op de Sibculoseweg aangetroffen.

Hennepkwekerij
In een woning werden 82 hennepplanten aangetroffen. Er was gewerkt aan het stroomnetwerk waardoor er sprake was van een brandgevaarlijke situatie. De 31-jarige bewoner is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. In opdracht van de Officier van Justitie zijn de planten en apparatuur in beslag genomen.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar.
Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.
Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. 
(Bron: politie Twenterand)

  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑