Honderden kilo’s illegaal vuurwerk in beslag genomen en zes aanhoudingen

Wezep / Velp / Geesteren – De politie besteedt in aanloop naar de jaarwisseling extra aandacht aan de opsporing van illegaal vuurwerk. Daarbij reageren we snel op meldingen van burgers. In onze eenheid Oost-Nederland zijn op 23 december meerdere personen aangehouden en honderden kilo’s illegaal vuurwerk in beslaggenomen. En dat dankzij tips van burgers, die de ogen goed kost gaven en beseften wat de gevaren zijn.

Zo werden op 23 december uur aan het begin van de avond vier personen aangehouden in Wezep. Er was informatie binnengekomen via Meld Misdaad Anoniem dat er mogelijk werd gehandeld in illegaal vuurwerk vanuit een woning in Wezep. Op grond daarvan startte de politie een onderzoek. Politie-agenten zagen met eigen ogen, hoe er vuurwerk werd ingeladen in twee auto’s. Deze werden korte tijd later aan de kant van de weg (elders in Wezep) gezet; in elke auto bevond zich ongeveer 65 kilo vuurwerk. De bestuurders (twee mannen van 24 en 47 jaar uit Wezep) werden aangehouden. Er werd daarop een zoeking gedaan in de woning van de 47-jarige verdachte.

Nog twee aanhoudingen.                   

Tijdens deze zoeking gedroeg een 45-jarige vrouw uit Wezep zich zeer hinderlijk en wist er vandoor te gaan met een tas met cobra’s. Deze had zij opgeslagen in haar woning. Het vuurwerk is korte tijd later aangetroffen en de vrouw werd aangehouden.

Ook de bewoner van het pand van waaruit dozen met vuurwerk werden ingeladen (een 43-jarige man) werd aangehouden; in de woning werden nog eens een paar honderd kilo aan cobra’s en flowerbeds aangetroffen. Het illegale vuurwerk was in de verschillende panden zodanig opgeslagen dat het een gevaar opleverde voor de bewoners (waaronder enkele kinderen) alsmede omwonenden. 

Illegaal vuurwerk in Velp

De politie heeft op woensdag 23 december een 29-jarige Velpenaar in zijn woning aangehouden op verdenking van bezit/handel in illegaal vuurwerk.

De politie kreeg informatie binnen dat er vanuit de woning in verboden vuurwerk gehandeld zou worden. De informatie was aanleiding om een kijkje te gaan nemen; in de woning werden inderdaad enkele dozen met nitraten en cobra’s aangetroffen. Bovendien werd er een kleine hennepplantage aangetroffen (circa twintig planten). Alles werd in beslaggenomen en de man werd aangehouden. 

Aanhouding in Geesteren

Tijdens een verkeerscontrole op donderdag 24 december rond 00.45 uur werd in een auto van een 24-jarige man uit Geesteren 85 kilo illegaal siervuurwerk aangetroffen. Dit is in beslag genomen en de man werd aangehouden. De politie onderzoekt waar dit vandaan komt. (2015628009)

Helpt u mee?

De politie kan bij de aanpak van de handel en het bezit van de levensgevaarlijke vuurwerk uw hulp goed gebruiken!. Ziet u dus iets verdachts, bel dan de politie op 0900-8844. Als u anoniem wilt blijven, kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Meer lezen over vuurwerkoverlast en de aanpak van de politie?
Preventietips: www.politie.nl/onderwerpen/vuurwerk.html

Hoeveel illegaal vuurwerk is er al in beslaggenomen? www.om.nl/onderwerpen/vuurwerk_oud_en/vuurwerkmap/vuurwerkbarometer/

(Bron: politie.nl / politie Tubbergen)

  

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑