Koning Willem-Alexander opent nieuwe vleugel van babyvoedingsfabriek Nestlé in Nunspeet (Fotoreportage onder tekst)

Nunspeet – Op de middag van woensdag 28 maart heeft Zijne Majesteit de Koning Willem-Alexander de uitbreiding van de babyvoedingsfabriek van NestlĂ© in Nunspeet symbolisch geopend. Dit deed hij rond 14:15 door het opstarten van de fabriek. De Koning kwam rond 14:00 uur aan en werd verwelkomd door Marc Boersch, CEO van NestlĂ© Nederland. Aansluitend werd een korte toespraak gehouden door Michael Hayes, de directeur van NestlĂ© Nunspeet.

Na de openingshandeling krijgt de Koning een rondleiding door de fabriek. Hij krijgt uitleg over het productieproces en welke rol de wetenschap speelt bij de ontwikkeling van gespecialiseerde voeding. Ook bezoekt hij de expositie over Water Stewardship bij Nestlé en wordt gesproken over het jeugdwerkgelegenheid project Nestlé needs YOUth en Alliance for YOUth. Afsluitend spreekt de Koning met werknemers en leden van de ondernemingsraad.

Vanwege de groeiende vraag naar gespecialiseerde babyvoeding heeft Nestlé de bestaande capaciteit van de fabriek in Nunspeet uitgebreid. Hiermee stijgt de productie van babyvoeding met 4000 ton per jaar. Daarnaast is in de fabriek in Nunspeet een nieuwe technische installatie gebouwd voor de productie van zuigelingenvoeding voor baby’s met een levensbedreigende eiwitallergie. De grondstof daarvoor is melk van Nederlandse koeien. Met de nieuwe installatie die gebaseerd is op de laatste wetenschappelijke kennis wordt het eiwit in kleine stukjes gedeeld waardoor het lichaam het niet meer als eiwit herkent. Zo kan de baby de voedingsstoffen wel opnemen.

Henri Nestlé, oprichter van Nestlé, ontwikkelde in 1866 een alternatief voor moeders die geen borstvoeding konden geven. Nestlé is inmiddels 150 jaar aanwezig in Nederland. Voor de stichter van de melkfabriek in Nunspeet, waar Nestlé uit ontstaan is, staat sinds vorig jaar juni een standbeeld in het dorp. François Adriaan Molijn was eigenlijk de eerste industrieel die voor het dorp en zijn inwoners heel belangrijk is

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑