Triest verhaal van politie Elburg – Oldebroek

Vandaag zijn collega’s drukdoende geweest met een heftige en tragische melding op het treinspoor bij de Eperweg in ‘t Harde. Een collega heeft naderhand een stuk op papier geschreven omdat hij een nogal vervelende ontmoeting had met 2 voorbijgangers. De collega zou graag in contact komen met deze mensen. Zie hieronder het verhaal van de collega. 

Het begon zo vriendelijk en toch verbaasde ik mij over de gestelde vraag. “Waarom staat er geen agent in het tunneltje om ons te helpen?” Ik stond ter hoogte van de treinovergang op de Eperweg en stond naast een stoffelijk overschot. Om die reden stonden we daar met allerlei hulpverleners en kwamen we handen te kort. Wij moesten het plaats delict afzetten, de getuigen horen die het vreselijke incident mee hebben moeten maken en het overige verkeer doorverwijzen. Zo werd ook aan jullie gevraagd een stukje verder te fietsen en ter hoogte van het perron over te steken, zodoende kon u de weg vervolgen. Echter wij hadden er zo snel geen rekening mee gehouden dat u dan door een tunnel, onder het spoor door moest. Wij hadden er ook zo snel geen rekening mee gehouden dat de trappen behoorlijk zwaar kunnen zijn met een elektrische fiets. Maar toen ik u de vraag hoorde stellen dacht ik bij mijzelf of ik het wel goed had verstaan. Meende u serieus dat u een agent in de tunnel had verwacht om u te helpen tillen met uw elektrische fiets? Toen ik u daarop vol verbazing en enigszins geëmotioneerd antwoord op gaf kreeg ik een ongevraagd advies van uw partner. “Als je zo reageert ben je niet geschikt voor het politiewerk jonge, je kunt dan beter ander werk zoeken.” Ik bedacht mij dat gezien het aantal hulpverleners, het afzetlint en de locatie rond de treinovergang het u wel duidelijk was dat we onze handen vol hadden. Uw advies werd dan ook niet door mij gewaardeerd en ik heb u gevraagd zo snel mogelijk op de fiets te stappen en te vertrekken. U riep nog dat wij stonden voor ‘Waakzaam en Dienstbaar’, maar dat u van die dienstbaarheid niets merkte. 
Inmiddels is het gehele incident afgehandeld en hebben we het met de collega’s besproken. Wij zijn ook (net) mensen en dergelijke heftige incidenten gaan ons ook niet in de koude kleren zitten. Graag wil ik ook nog met u/jullie in gesprek. Bij deze nodig ik u dan ook uit om met de motoragent die u aansprak in gesprek te gaan. Neemt u contact op met politieteam Veluwe Noord of komt u langs voor een bak koffie? Dan kunnen wij het er in alle rust nog even over hebben.
Bron: Facebook Politie Elburg – Oldebroek 

0 gedachten over “Triest verhaal van politie Elburg – Oldebroek

  1. Ik heb groot respect voor deze agent die zijn kalmte bewaarde, ik denk dat enorm uit m`n slof was geschoten. Zo zie je maar dat niet iedereen weet wat het vak van politie agent is. Het is niet alleen boeven vangen het niet alleen rondjes rijden door de stad ook bij ernstige ongelukken als eerste te plaatse komen en mensen gerust stellen als het kan. Ze hadden die mensen even moeten laten zien waar ze me bezig waren dan hadden ze die opmerking niet geplaatst naar die agent. Even heel hard ook mensen die het leven niet meer zien zitten en voor een trein springen dan moeten deze agent de stukken bij elkaar zoeken en zeg dan maar eens je bent niet geschikt voor politie agent. Deze mensen gingen kort door de bocht en niet weten wat het inhoud om politieagent te zijn.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑