Hans Broekhuizen nieuwe burgermeester van Twenterand

De nieuwe Burgemeester van Twenterand Hans Broekhuizen is op vrijdag 18 septembermet toeters en bellen door de brandweerkorpsen van Twenterand binnengehaald en afgezet op het gemeentehuis aan het Manitobaplein.

Hans Broekhuizen werd vrijdag 18 september geïnstalleerd als burgervader van Twenterand. Hans Broekhuizen is vrijdagmiddag beëdigd door de Commissaris van de Koning, de Heer Heidema. De heer Heidema was blij en heette hem van harte welkom bij de 25 burgermeesters van Overijssel.

Vervolgens sprak locoburgermeester Paters hem toe namens het college en wenste hen Gods zegen toe. Vervolgens legde locoburgermeester Paters de ambtsketen voor hen klaar en kon de burgermeester samen met zijn vrouw de ambtsketen omhangen.

Burgermeester Gerritsen van Almelo sprak de Burgermeester toe namens de kring van Twentse burgermeesters. Deze was blij dat het noaberschap bij hem bekent was en wees hem op de samenwerking die in de breedste zin hard nodig was in Twente.

Raadslid en voorzitter van de vertrouwenscommissie de heer Smelt sprak de burgermeester ook toe. Hij was blij dat de burgermeester de taal verstaat. Als de burgervader op pad gaat zal hem dat goed van pas komen, omdat hier in Twenterand niet hoog Hollands gepraat wordt. Smelt maakte ook gelijk maar de uitslag bekend van de damwedstrijd die gespeeld was met Paters. Het was een duidelijk verhaal waarom Hans Broekhuizen hier burgermeester wil zijn volgens Smelt.

De burgermeester kwam tot slot zelf aan het woord en bedankte iedereen die er was en gaf complimenten aan de organisatie dat dit zo in deze tijd van beperkingen georganiseerd is. Hij ziet de toekomst vol vertrouwen tegemoet.

Reacties zijn gesloten.

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑